пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

Тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Знаємо, вивчаємо, виконуємо!»

 

Тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Знаємо, вивчаємо, виконуємо!»

Відповідно до статті 11 Закону України «Про дорожній рух», статей 39-41 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 року № 444 (зі змінами від 26.07.2018 року №592, від 26.02. 2020 року №143) «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», пункту 6.1.4. Положення проорганізацію роботи зохорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, спільного наказу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Департаменту освіти і науки Кіровоградської області від 12.07.2021 року №145/197-ОД «Про проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності в закладах освіти області у 2021/2022 навчальному році в Комунальному закладі "Мануйлівська гімназія-заклад дошкільної освіти" Маловисківської міської ради з 13 по 17 вересня 2021 року проведено тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Знаємо, вивчаємо, виконуємо!».
Протягом тижня було організовано та проведено такі виховні, просвітницькі заходи:
  • відкриття Тижня безпеки життєдіяльності. Оголошення теми та мети тижня.
  • загальношкільний конкурс малюнків на тему: «Знання правил дорожнього руху - безпека Вашого життя»
  • конструювання правил дорожньго руху з LEGO «Вивчаємо, знаємо, застосовуємо, виконуємо!» для учнів 2 класу кл. керівник - Веретеніна О.В.
  • заняття на тему: «Країна Правил Дорожнього Руху» для вихованців ЗДО - Кудря Т.І.
  • бесіда-гра «Правила дорожнього руху» для учнів 3 класу кл. керівник - Шведенко А.П.
  • тренінг «Будь уважним на дорозі» для учнів 5 класу, кл. керівник - Кирдан О.Л.
  • бесіда «Безпека дорожнього руху - це життя» для учнів 8 класу, кл. керівник Буравченко В.С.
  • урок ЯДС «Наша безпечна дорога до школи» для учнів 1 класу, кл. керівник - Царенко І.В.
  • класна година «Увага на дорозі – життя у безпеці» для учнів 9 класу, кл. керівник - Фітенко С.В.
  • бесіда «Небезпека на дорозі» для учнів 4 класу, кл. керівник 4 класу -Власенко В.В.
  • тренінгове заняття «Коли вирушаєш у путь -завжди обережним будь» для учнів 7 класу, класний керівник Туменко О.А.
  • бесіда «Дорожні знаки - азбука для водіїв і пішоходів» для учнів 6 класу, кл. керівник - Постолюк П.І.
Робота проводилася згідно плану проведення тижня. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти засвоїли на достатньому рівні норми та правила безпеки. Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи з урахуванням вікових особливостей: заняття, ігрова діяльність, виховні години, конкурси, бесіди (індивідуальні та колективні), моделювання ситуацій та їх розв’язання.
Маємо надію, що спільна робота вихователів, педагогів, батьків допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті на дорозі.
Ми впевнені – кропітка робота принесе свої результати, що допоможе істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. У майбутньому ці діти стануть відповідальними водіями і уважними пішоходами, а це означає – рух на наших дорогах буде безпечним і комфортним.
Тема безпеки дитини невичерпна, вона не повинна обмежуватися тижнем чи окремими заняттями, і ми, дорослі, повинні усвідомлювати важливість навчання дітей безпечній життєдіяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар