вівторок, 1 грудня 2015 р.

ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ В НВК

ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ В НВК




Зараз у нашому світі є дуже багато небезпечних хвороб і вірусів. Одним з таких є ВІЛ і СНІД. СНІД є однією з найболючіших проблем, з якою зіткнулося людство у ХХ та ХХІ столітті. Синдром набутого імунодефіциту особливо гострий і безжалісний серед молоді. Масштаби поширення цієї невиліковної хвороби дуже великі. Експерти попереджають, якщо впродовж 10 років не найдуть вакцину, то половина населення України молодого віку може вимерти.
Сьогодні число ВІЛ-інфікованих у світі перевищує 30 млн.,а померло від цієї хвороби — 6 млн. людей. Щоденно ВІЛ заражається більше 6 000 людей, що дає змогу говорити про епідемію СНІДу.
Ця проблема зачіпає дуже багатьох людей, тому 1 грудня з 1988 року відзначається Всесвітній день боротьби із СНІДом. Головна мета цього дня – це звернути увагу людей на цю проблему. В цей день всі носять червоні стрічки. Цей символ антиСНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року (він помер від СНІДу через 3 роки).
В нас в школі теж відзначали цей день. Вчителі проводили бесіди та виховні години на цю тему. Діти теж не залишались осторонь, вони малювали різні плакати і робили листівки.



Актив учнівського самоврядування під керівництвом педагога-організатора Ліпіна Ю. М. підготували для учнів інформаційну лінійку, на якій ознайомили учнів про стан захворюваності на СНІД по Україні, пояснили якими шляхами передається ця жахлива хвороба та застерегли бути присутніх бути обережними та дотримуватись вищезазначених правил.




Стан України по кількості заражених:








Немає коментарів:

Дописати коментар