неділю, 15 листопада 2015 р.

Тиждень безпеки життєдіяльності на тему "Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди"

Тиждень знань безпеки життєдіяльності
"Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди"


Вогонь – друг людини. Але якщо він потрапить у невмілі руки, то може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного та необережного поводження з вогнем, газовими та електроприладами є пожежі. Вони знищують будинки і заводи, хлібні поля і ліси. Під час пожеж гинуть діти, люди.
Першопричиною сумних і трагічних наслідків, особливо дітьми, є нехтування правилами безпеки, легковажне поводження із вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки.
Батькам, учителям, необхідно сприяти вихованню у дітей навичок культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем. І щоб неждана мить не стала початком великої біди, - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Так з 9 по 13 листопада в Мануйлівському НВК пройшов тиждень безпеки життєдіяльності на тему "Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди".


Протягом тижня учні згадали й закріпили свої знання правил пожежної безпеки. Навчились як правильно діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу.



Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

Загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня, бесіда «Обережно з вогнем», вікторина-змагання з пожежної безпеки, бесіда «Небезпека від вогню», година спілкування «Вогонь- друг чи ворог?», бесіда «Скажемо дружно-ні всім пожежам на землі!», бесіда  «Правила пожежної безпеки», бесіда  «Вогонь буває різним», конкурс малюнків «З вогнем не жартуй!» в якому всі учні школи взяли активну участь.


Також учні молодших класів переглянули повчальні мультфільми про правила поводження з вогнем, а учні середньої та старшої ланки переглянули документальний фільм «Вогняна стихія».
При підведенні підсумків тижня безпеки життєдіяльності найактивніші учасники заходів були нагороджені грамотами.
















Немає коментарів:

Дописати коментар