суботу, 10 вересня 2022 р.

День фізичної культури і спорту «Разом до Перемоги!»

 



Суттєве значення в патріотичному вихованні має фізична підготовка сучасних школярів. День фізичної культури і спорту, який відзначається в другу суботу вересня, покликаний виховувати молоде покоління національно-свідомими громадянами-патріотами.

Про Україну – сильну і спортивну державу, про олімпійців, які примножують славні традиції вітчизняного спорту, прославляючи Україну в світі, про здоров'я та гарне самопочуття, яке спорт дарує людині, розповідали під час виховних заходів учням напередодні Дня фізичної культури та спорту педагогічні працівники КЗ "Мануйлівська гімназія-заклад дошкільної освіти" Маловисківської міської ради.
Учнівська та педагогічна родина долучилась до загальношкільної ранкової руханки на свіжому повітрі "Здоровим бути круто", організувала яку президент учнівського парламенту "Сонячна Країна", учениця 7 класу - Погоріла Анастасія. Всі діти і педагогічні працівники активно долучились до виконання вправ, робили зарядку під запальні, українські музичні композиції, отримали масу позитиву та гарного настрою.
Рухливі ігри для наймолодших «Ми маленькі але спритні», під час яких діти мали змогу позмагатись один з одним на спритність, організував і провів вчитель фізичного виховання - О.О. Кудряченко. Учнів середньої школи вчитель фізичного виховання запросив на спортивні естафети «Я люблю спорт». Діти старанно змагались, кожен учасник хотів, аби саме його команда отримала перемогу. Серед учнів 8-9 класів вчитель фізичного виховання провів змагання з волейболу. Діти із захватом долучились до гри, вправно працювали з м`ячем, чітко і старанно подавали подачі, була видна командна робота, яка привела до гарних результатів у грі.
Спортивно-розважальну програму для учнів середньої школи
«Ніжки і долоньки» організував та провів педагог-організатор закладу - Ю.М. Ліпін. Діти із цікавістю долучились до заходу, перевірили свою спритність, отримали позитивний емоційний заряд на увесь день.
Виховні години, бесіди, ігри, та інші цікаві заходи для пропаганди здорового способу життя та спорту серед учнів закладу ще будуть проведені в рамках Олімпійського тижня, який проходитиме в закладі з 12 по 16 вересня.
Мета проведених таких заходів зі здобувачами освіти - це перш за все просвітницька робота щодо збереження та примноження власного здоров`я, пропаганда різноманітних видів спорту, формування мотивації до занять спортивними видами діяльності, донесення до учнів цікавих фактів про відомих представників спорту нашого краю, області, країни.






























Немає коментарів:

Дописати коментар