вівторок, 15 грудня 2015 р.

14 ГРУДНЯ - ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ЛІКВІДАТОРІВ ЧАЕС

Чорнобильська трагедія — навічно в пам’яті народу


В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує сердце гострим болем. Одна з них - 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Проте Чорнобиль і досі є незагоєною раною.
Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров'ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім'я їй - Чорнобиль. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів "дотлівають" у різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у ВІЧНІСТЬ.
  З метою вшанування мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції 14 грудня в Мануйлівському навчальному комплексі пройшли заходи щодо вшанування людей які своїм здоров’ям та життям рятували весь світ від радіаційного лиха. Майже півроку тривала робота ліквідаторів. Саме так назвали у народі героїв, які на очах усього світу здійснили свій колективний подвиг.







Ми низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуєм! Велика Вам подяка і низький доземний уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди!

Немає коментарів:

Дописати коментар