середа, 28 жовтня 2015 р.

71- річниця визволення України від нацистських загарбників

В Манулівському НВК відзначили 71- річницю визволення України від нацистських загарбників


      Україна сьогодні, 28 жовтня 2015 р., відзначає День визволення України від фашистських загарбників, присвячений остаточному вигнанню військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
     Саме 28 жовтня 1944 р. відбулося остаточне витіснення угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України - Закарпаття - в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції.
    Відповідно до указу третього Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 р. цей день був встановлений як національне свято "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні".
   Зазвичай, у День визволення України від фашистських загарбників відбуваються вшанування ветеранів та полеглих у війні, виставки військової техніки, народні гуляння та святкові концерти.

    Вихованцями Мануйлівського НВК учасниками гуртка "«Кіровоградщина: історія рідного краю» керівником якого є вчитель історії Постолюк П. І., було розроблено ряд заходів приурочених до Дня визволення України від фашистських загарбників.





    Учасники гуртка підготували лінійку пам'яті, на якій згадали полеглих у бою содат, односельчан і просто героїв які своїм життям проклали шлях до Перемоги!










     Керівник історичного гуртка, вчитель історії Постолюк П. І. провів загальношкільний урок мужності: "Вони полягли у бою, за Мир у сьогоденні". Діти з уважність слухали історію героїв, які звільнили територію нашого краю від окупантів.







     Пам'ять про подвиг солдатів вчительський та учнівський колективи  вшанували покладанням квітів.

Немає коментарів:

Дописати коментар